Exposities

Expositie 2024:  heeft plaatsgevonden op 23 en 24 maart 2024, in ’t Slot, Kastelenplein Eindhoven.

Expositie De FotoSchouw 2022:  heeft plaatsgevonden op 15 en 16 oktober 2022.

Naar aanleiding van de situatie rond het corona virus heeft het bestuur van fotoclub De FotoSchouw besloten hun jubileum expositie 2020 uit te stellen naar 15 en 16 oktober 2022. Inmiddels heeft deze met succes plaatsgevonden.

Fotoclub De FotoSchouw bestaat in 2020 veertig jaar en deze mijlpaal zou gevierd worden in het weekend van 28 en 29 maart met een bijzondere jubileum expositie in wijkcentrum ’t Slot. 

Expositie 2020:

De FotoSchouw viert in 2020 haar 40-jarig bestaan met een bijzondere expositie

PVGE fotoclub De FotoSchouw bestaat veertig jaar en viert deze mijlpaal in het weekend van 28 en 29 maart met een bijzondere expositie. Thema van de expositie is natuurlijk ‘40’ en daaraan hebben de leden op creatieve fotografische wijze invulling gegeven.

Naast de Themafoto’s ‘40’ zal ook het beste vrije werk van de 37 leden van de club, allemaal enthousiaste amateurfotografen van 50 jaar en ouder, dat weekend te zien zijn. Bij het vrije werk kunnen bezoekers rekenen op ruim 100  foto’s over uiteenlopende onderwerpen, daarnaast worden er ook weer twee series met audiovisuele presentaties getoond. De drie onderdelen tezamen beloven een verrassende jubileumexpositie op hoog niveau waarvan je meerdere uren zult genieten en het is daarom zeker de moeite waard om dit nu al in je agenda te noteren.

Natuurlijk zijn op beide dagen ook de Fotoschouw-leden aanwezig en geven indien gewenst alle nodige uitleg over hun creaties.

De expositie vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 maart van 12.00 tot 17.00 uur in wijkcentrum ’t Slot op Kastelenplein 167 in Eindhoven. Gratis entree en gratis parkeren.  ’t Slot is met het openbaar vervoer vanuit Eindhoven bereikbaar met buslijnen 18, 19 en 319.Natuurlijk zijn op beide dagen ook de Fotoschouw-leden aanwezig en geven indien gewenst alle nodige uitleg over hun creaties.

Expositie 2018: Terugblik foto expositie 2018

Alweer een expositie; net pas geweest of niet dan? Nee waarde lezer(es) u bent niet abuis. Ik heb het aangedurfd om u lastig te vallen met een stukje over wat wij als fotoclub hebben gepresteerd in 2017 en waarover wij een expositie durfden in te richten. Als dank aan eenieder die ruimte hebben ingeruimd om hier aandacht aan te besteden (in Eindhoven Actueel! En De Schouw) en aan jullie, lezers van het aankondigingsstukje, hierbij een nabeschouwing over onze expositie 2018.

Proloog: medio 2016 wordt een programmavoorstel voor 2017 gelanceerd waarin ruimte wordt gemaakt om foto’s voor de expositie 2018 te keuren en ruimte is ingeruimd voor de AV-club. Na goedkeuring gaan we lekker aan de dagelijkse slag met onze fotografie-perikelen. Medio 2017 wordt het serieus en wordt er gas gegeven. De locatie en ruimtes wordt besproken en de tentoonstellingscommissie wordt afgestoft en gereactiveerd. 2018: januari, februari en maart wordt er door de PR-man van dienst een informatiebombardement losgelaten, de AV-’s worden getoond en verfijnd, foto’s goedgekeurd of vriendelijke aanwijzingen worden gegeven om deze te verbeteren. Expositieboekjes worden voorbereid, de opstelling van de foto-borden wordt voorbereid, taken tijdens de expositie worden verdeeld en dan is alles (bijna) klaar.

De tentoonstelling: vrijdag voor de tentoonstelling: inrichten van de zalen, ophangen van de fotoketting en de foto’s, bewegwijzering aanbrengen, de ontvangsttafel inrichten. Omdat we een ingespeeld team hebben, is na 2 uur werk deze klus geklaard. Er zijn altijd wel fotografen bereid om uit het voetengetrappel te blijven en van dit alles een mooie reportage te maken. Moe, stoffig maar tevreden gaan we omstreeks 21.00u huiswaarts (dat moe en stoffig gaat niet op voor de fotografen, die waren alleen maar slim).

Zaterdag en zondag: de gasten worden ontvangen met een expositieboekje met uitleg wat er allemaal te bewonderen is, de looproutes worden uitgelegd en verteld dat als er geklingel hoorbaar is dat dit dan niet komt doordat Heidi met Peter de koeien naar de alpenweide brengen maar dat het een oproep betreft voor de start van een nieuwe AV-voorstelling. Na afloop de boekjes terugleggen, eventueel een formulier achterlaten waarop de bezoekers hun mailadres konden achterlaten met het nummer van de foto die zij graag zouden willen krijgen (er worden er in totaal 3 verloot). Over het algemeen zijn de bezoekers vrolijk en volop geïnteresseerd in ons kunnen, uitzonderingen zijn wat jongere bezoekers, die te horen hebben gekregen “dat ze mee moesten omdat dat nu eenmaal aan oma/opa was beloofd”

Zondag iets na vijven begint het startsein van opruimen en zalen opnieuw inrichten. We hebben daar wonderlijk genoeg maar 1 uur in totaal voor nodig. Ik vermoed dat dit komt omdat er is beloofd dat we na deze taak “er een op gaan vatten vanwege de goeie afloop”. In totaal hebben we een kleine 400 bezoekers mogen verwelkomen (ik heb geleerd bij Philips dat budgetoverschrijdingen van ca. 20% acceptabel zijn en dit is nooit uit mijn systeem verdwenen).

Via deze link kunt U het Expositie 2018 boekje als pdf file downloaden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.