Expositie 2018

Terugblik foto expositie maart 2018

 

 

 

 

Alweer een expositie; net pas geweest of niet dan? Nee waarde lezer(es) u bent niet abuis. Ik heb het aangedurfd om u lastig te vallen met een stukje over wat wij als fotoclub hebben gepresteerd in 2017 en waarover wij een expositie durfden in te richten. Als dank aan eenieder die ruimte hebben ingeruimd om hier aandacht aan te besteden (in Eindhoven Actueel! En De Schouw) en aan jullie, lezers van het aankondigingsstukje, hierbij een nabeschouwing over onze expositie 2018.

 

 

 

Proloog: medio 2016 wordt een programmavoorstel voor 2017 gelanceerd waarin ruimte wordt gemaakt om foto’s voor de expositie 2018 te keuren en ruimte is ingeruimd voor de AV-club. Na goedkeuring gaan we lekker aan de dagelijkse slag met onze fotografie-perikelen. Medio 2017 wordt het serieus en wordt er gas gegeven. De locatie en ruimtes wordt besproken en de tentoonstellingscommissie wordt afgestoft en gereactiveerd. 2018: januari, februari en maart wordt er door de PR-man van dienst een informatiebombardement losgelaten, de AV-’s worden getoond en verfijnd, foto’s goedgekeurd of vriendelijke aanwijzingen worden gegeven om deze te verbeteren. Expositieboekjes worden voorbereid, de opstelling van de foto-borden wordt voorbereid, taken tijdens de expositie worden verdeeld en dan is alles (bijna) klaar.

De tentoonstelling: vrijdag voor de tentoonstelling: inrichten van de zalen, ophangen van de fotoketting en de foto’s, bewegwijzering aanbrengen, de ontvangsttafel inrichten. Omdat we een ingespeeld team hebben, is na 2 uur werk deze klus geklaard. Er zijn altijd wel fotografen bereid om uit het voetengetrappel te blijven en van dit alles een mooie reportage te maken. Moe, stoffig maar tevreden gaan we omstreeks 21.00u huiswaarts (dat moe en stoffig gaat niet op voor de fotografen, die waren alleen maar slim).

Zaterdag en zondag: de gasten worden ontvangen met een expositieboekje met uitleg wat er allemaal te bewonderen is, de looproutes worden uitgelegd en verteld dat als er geklingel hoorbaar is dat dit dan niet komt doordat Heidi met Peter de koeien naar de alpenweide brengen maar dat het een oproep betreft voor de start van een nieuwe AV-voorstelling. Na afloop de boekjes terugleggen, eventueel een formulier achterlaten waarop de bezoekers hun mailadres konden achterlaten met het nummer van de foto die zij graag zouden willen krijgen (er worden er in totaal 3 verloot). Over het algemeen zijn de bezoekers vrolijk en volop geïnteresseerd in ons kunnen, uitzonderingen zijn wat jongere bezoekers, die te horen hebben gekregen “dat ze mee moesten omdat dat nu eenmaal aan oma/opa was beloofd”

Zondag iets na vijven begint het startsein van opruimen en zalen opnieuw inrichten. We hebben daar wonderlijk genoeg maar 1 uur in totaal voor nodig. Ik vermoed dat dit komt omdat er is beloofd dat we na deze taak “er een op gaan vatten vanwege de goeie afloop”. In totaal hebben we een kleine 400 bezoekers mogen verwelkomen (ik heb geleerd bij Philips dat budgetoverschrijdingen van ca. 20% acceptabel zijn en dit is nooit uit mijn systeem verdwenen).

Via deze link kunt U het Expositie 2018 boekje als pdf file downloaden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.